Председателят на комисията за застрахователен надзор Ралица Агаин трябва да

...
Председателят на комисията за застрахователен надзор Ралица Агаин трябва да
Коментари Харесай

Владимир Тодоров за фалита на Олимпик: Ралица Агаин трябва да си тръгва!

Председателят на комисията за осигурителен контрол Ралица Агаин би трябвало да си тръгне, тъй като или е некомпетентна, или подвежда 200 хиляди души, съобщи в ефира на Нова телевизия Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Председателят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия подсети, че по всяка лавица са събирани пари за сходни случаи.
Обезпечителният фонд заплаща вреди при банкрут на застрахователя, подсети закона Тодоров. В него клиентите на „ Олимпик” са събрали 2 милиона лв., съобщи той.
„ Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията за финансов контрол, че видите ли те нищо не можели да създадат, тъй като застрахователят бил клон на кипърска компания, това не е вярно”, бе безапелационен Владимир Тодоров.
„ Всяка лавица на „ Олимпик”, продадена на в България, има и сума от 11,50 лв. за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са обособени и самостоятелни. В сметката „ Незастраховани МПС” влизат 10 лв.. Следващата сметка е „ Обезпечителен фонд”, в която влиза 1,50 лв.. Всеки осигурител, който продава в България, заплащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на огромния Гаранционен фонд, се задейства и заплаща вреди при банкрут на застрахователя”, съобщи Тодоров.
„ За своя интервала, в който съществува в България, 7-8 години, клиентите на „ Олимпик” са събрали 14 милиона в Гаранционния фонд и 2 милиона в Обезпечителния фонд”, съобщи още Тодоров. „ В закона има написана процедура какво се случва при фалит”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР