Председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев отказа

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев отказа
Коментари Харесай

Защо шефът на КЗП отказва да подаде оставка

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипиев отхвърли да подаде оставка. Припомняме, че министърът на стопанската система изиска оставките на цялото управление на КЗП в четвъртък.В свое становище Алипиев твърди, че оставката му е поискана поради недоволства на търговци, които комисията е глобила поради нарушени права на потребителите.

" Учуден бях, че министърът има отрицателно отношение към санкционирането на нарушаванията ", споделя Алипиев и прибавя:

" Смятам, че съм едно добре квалифицирано експертно лице в страната по тематиката " потребителска отбрана ".

Той декларира още, че му е доста болно, че министърът не е поискал нито един път в своето ръководство да изслуша неговата идея за развиването на институцията. 

" Болно ми е, че когато глобявам огромни търговци-нарушители, аз съм упрекван за това. Докато у мен страхът е бил постоянно в противоположното: в случай че не глобявам търговецът-нарушител, ще бъда укоряван за безучастие ", декларира ръководителят на КЗП.

" Именно заради гореизложеното отхвърлям да подам оставка, защото не намирам никакви справедливи аргументи или персонални претекстове за това ", заключва Алипиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР