Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов
Коментари Харесай

КПОНПИ подхвана председателя на КЗП и министъра на образованието за конфликт на интереси

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов е задоволен от обстоятелството за стартирането на инспекция от страна на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Това споделят от КЗП.
КЗП ще окаже цялостно подпомагане на КПКОНПИ в хода на инспекцията, твърдят още от комисията.
Проверката на водената от предходния основен прокурор Сотир Цацаров комисия стартира по сигнал на Агенция ПИК, която има скандална известност. Според оповестеното на формалния уебсайт на КПКОНПИ информация, инспекцията почнала поради изпълнителният шеф на Фондация „ Просвета “ Мария Карабельова-Маргаритова, брачната половинка на Маргаритов. КПОКНПИ изяснява, че в материалите на ПИК пишело, че Маргаритова „ е кума на (образователния министър) Красимир Вълчев и в същото време е съдружничка с неговата брачна половинка в консултантско сдружение „ Бонафиде Адвайзърс “ ООД. Твърди се, че главната активност на Фондацията се субсидира и е подвластна от МОН, а всички нови учебници на издателска група „ Просвета “ за 11 клас за образователната 2020/21 година са утвърдени от министъра на образованието и науката.
И още: „ Изнесена е и информация, че брачната половинка на министъра на образованието е притежател на „ ПР енд ивент консултинг “ АД, и откогато Димитър Маргаритов /с който са свързани лица по смисъла на закона/ е ръководител на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани към 100 000 лева за образуване на събития, медийно обслужване и направа на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България. Публикувани са и факсимилета на контракт на стойност почти 35 000 лева, както и информация, съдържаща данни за лицата, посочени в сигнала и сдружението „ Бонафиде Адвайзърс “ ООД ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР