Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов препоръчва

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов препоръчва
Коментари Харесай

КЗП препоръчва потребителите да следят цените на стоките по празниците

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов предлага потребителите да наблюдават дали има разминаване на цените на стоките при извършването на покупки по Великден.
Разминаване сред оповестени и прилагани цени най-често се среща при промоции и акции за понижения. То може да се дължи, както на съзнателно държание, само че също и на немарливост от страна на представители на търговеца, разяснява Маргаритов.
Той акцентира, че при проблем е значимо потребителите да подадат сигнал към надзорен орган.
Според ръководителя на Комисия за защита на конкуренцията има два вероятни случая за разминаване на цените. Единият е по-скоро немарливост и става дума за административно нарушаване, тогава се глоби търговеца с санкция от 500 до 3000 лева При другият случай в случай че пък бъде открито, че това е всеобща процедура, понижени артикули да не са чак толкоз понижени, тогава случая се дефинира като нелоялна комерсиална процедура и санкцията може да доближи до 30 000 лева
Димитър Маргаритов е безапелационен, че никой няма право да анонсира подправени понижения или да подменя информация, която касае цената на стоката.
" Спазването на разпоредбите при оповестяването цените на стоките в комерсиалните обекти е съществена характерност на правилния и предан пазар ", добавя ръководителят на КЗП.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР