Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов даде

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов даде
Коментари Харесай

Маргаритов, КЗП: Българинът харчи средно 400 лв. в черния петък. Глобата за нарушителите стига до 50 000 лв.

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов даде някои забавни данни за идния на 29 ноември " черен петък ", в който по крадиция търговците оферират огромни понижения на своите клиенти.

Резултатите демонстрират, че над 60 % от българите знаят какво е " черен петък " и чакат тази акция. Хората обаче не са наясно тъкмо по кое време е;. Знаят, че е през ноември, по тази причина и много от търговците насочат своите предложения по друго време. Тенденция е интервалите на другите акции да се удължават, изключително в онлайн търговията, където в последните 3-4 години покупките са се нараснали с 30-40 %. С толкоз долу-горе нарастват и електронните магазини ", сподели той в предаването " Плюс минус " по " Нова телевизия ".

" Хората най-често се оплакват, че пониженията не са действителни. Според едно изследване обаче съвсем съответстват нещата. Около 50 % е междинният % отстъпка в " черния петък " у нас, може би в България е малко по-малък. Истината е, че нормално в границите на акцията ние правим не по-малко от 250-300 инспекции, плюс отработване на сигнали. В към 10 % от случаите откриваме нарушавания. Едно от тях, може би най-често срещаното от тях, е, че търговецът примамва своите клиенти с огромен %, който може би се афишира на витрината или в електронен магазин, а се оказва, че единствено една незначителна част от предлаганите артикули са с този %. Целта е да го примамят манипулативно в комерсиалния обект. При нарушавания, глобяваме търговците, като при първи случай глобата стига до 30 хиляди лв., а при втори - до 50 хиляди лв..

У нас пикът на акцията продължава даже до седмица или 10 дни. През това време българинът похарчва към 400 лв. на този " черен петък ". Щом отделя такава сума, значи в действителност вижда, че има преференциални неща. Ние сме налични за подаване на тъжби - имаме офиси, денонощен телефон и форма в уеб страницата, на която да се пусне сигнал ", приключи Маргаритов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР