Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е

...
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е
Коментари Харесай

Росен Желязков е новото предложение за министър на транспорта

Председателят на Комисията за контролиране на известията Росен Желязков е новият претендент за министър на превоза. Това сподели водачът на " Атака " и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров след днешния съдружен съвет на ръководещите.

„ Разгледахме няколко тематики на днешния съвет. Има решение да се обезпечат шкафчета за всяко учебно заведение за сметка на бюджета, защото стана ясно, че учениците се оплакват от тежките раници. Увеличаваме и заплатите на държавните чиновници с 10%. Известно е към този момент името и на новия претендент за поста министър на превоза, той е Росен Желязков “, сподели още Сидеров, представен от " Фокус ".

Първата кандидатура за министерското кресло в транспортното ведомство беше на Александър Манолев. Той обаче съобщи, че не желае да заема длъжността. Обясни решението си с „ координирана офанзива против него със съшити обвинявания, които целят освен неговото уязвяване, само че и това на целия кабинет „ Борисов 3”. Причината - изявления в медиите, твърдящи, че е забъркан в съмнителни бизнес покупко-продажби и партньорства.

Росен Желязков бе основен секретар на Министерски съвет по време на първия кабинет " Борисов ", заемал е и други длъжности в администрацията.

Името му стана известно, когато през 2013 година избухна аферата с бюлетините в Костинброд, която съгласно първичните изказвания на прокуратурата е била опит за операция на предварителните парламентарни избори. Желязков се оказа единственият обвинен по случая с претекст, че като основен секретар на Министерския съвет не е упражнил надзор върху бюлетините. Впоследствие обаче обвиняванията се оказаха несъстоятелни и той бе изцяло оправдан.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР