Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров е

...
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров е
Коментари Харесай

Шефът на Комисията за регулиране на съобщенията е глобен за раздадени бонуси

Председателят на Комисията за контролиране на известията Иван Димитров е бил в спор на ползи, откри антикорупционната комисия. Производството против ръководителя на КРС (мандат 2018 - 2023 г.) е почнала по сигнал от орган на изпълнителната власт.

Установено е, че в интервала 2019 - 2021 година Димитров е издал 11 заповеди, с които се дефинират спомагателни хонорари за чиновници в КРС, измежду които е и самият той. Възнагражденията са били изплащани дружно със заплатите по одобрени от ръководителя поименни описи. Издаването на заповедите и одобряването на поименните описи към тях, в които е попадало и неговото име, е реализиране на пълномощия в частен интерес.

С тези си дейности Димитров като лице, заемащо висша обществена служба, е осъществил спор на ползи, с които си е обезпечил материална полза в интервала 25 януари 2019 - 27 октомври 2021 година, показват от КПКОНПИ.

От антикорупционната комисия, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, показват, че законосъобразното държание в тази ситуация би било да си направи самоотвод от служебните отговорности, с които дефинира личните си спомагателни хонорари. Нарушението слага под подозрение обективното и независимо осъществяване на професионалните отговорности, изключително когато частният интерес се съчетава с лицето, заемащо висшата обществена служба, допълват още от КПКОНПИ.

На Димитров е наложена санкция в размер на 5000 лева В изгода на страната се лишава сумата 63 449 лева, представляваща материалната полза, осъществена от спора на ползи, както и сумата от 6434,34 лева - дневното заплащане за дните, в които са подписани и одобрени заповедите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР