Председателят на Комисията за енергийно регулиране (северномакедонския вариант на КЕВР)

...
Председателят на Комисията за енергийно регулиране (северномакедонския вариант на КЕВР)
Коментари Харесай

Северна Македония може да инвестира в АЕЦ Белене

Председателят на Комисията за енергийно контролиране (северномакедонския вид на КЕВР) Марко Бислимовски поддържа концепцията Македония да се включи в построяването на АЕЦ " Белене ", съобщи БГНЕС, базирайки се на организация МИА.

Бислимовски уточни, че страната разполага с въглища за 15 години и даже по-късно те да бъдат сменени с природен газ, Македония ще остане подвластна от вноса. " Идеята да се влага в нуклеарна централа в прилежаща България е добър метод да си осигурим в бъдеще базова сила, която да размени производството на ток от Топлоелектрическа централа ", сподели Бислимовски.

" Вярвам, че инвестицията в АЕЦ " Белене " в България “ е добър план за Македония. Разбира се, държавното управление и други вложители би трябвало да договарят за изискванията, при които би трябвало да се построи. По принцип моето персонално мнение е, че би трябвало да влезем в такива районни планове, като вземем поради енергийния капацитет, който имаме като страна ", акцентира ръководителят на македонския енергиен регулатор.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР