Председателят на комисията по вътрешно разузнаване в Камарата на представителите

...
Председателят на комисията по вътрешно разузнаване в Камарата на представителите
Коментари Харесай

Адам Шиф с план за импийчмънта на Тръмп

Председателят на комисията по вътрешно разузнаване в Камарата на представителите Адам Шиф изпрати писмо до сътрудниците в понеделник, в което изложи пътя към следствието за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп.

Според писмото на Шиф, отчетът със заключенията от следствието ще бъде изпратен до правосъдната комисия на Камарата, " скоро откакто Конгресът се завърне от почивката за Деня на благодарността ".

В писмото си, Шиф напомня, че преди малко са завършили траялите две седмици обществени чувания на дванадесет очевидци. Припомня се и работата на комисията преди този момент - показанията при закрити врата и събирането на доказателства. Той твърди, че са били спазени всички законови процедури.

Това се е случило, макар напъните за възпрепятстване на следствието от страна на президента и неговата администрация, упорства сенаторът.

Огромният труд е дело на екипи от три комисии, на които Шиф изрича голямата си признателност.

Разследването ни продължава, написа още той.

Припомняме, че бяха оповестени стенограми от чуванията, от които стана ясно, че държанието на президента е било непозволено и опити за напън върху водачи на непознати страни е имало.

Самият Тръмп дефинира следствието като " лов на вещици ". Той и Шиф са съперници от дълго време и постоянно са разменяли остри реплики.

Тръмп разгласи, че желае да бъде разследван от Сената на Съединени американски щати (горната камара на Конгреса на САЩ), в случай че Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласоподава за отстраняването му от служба.

Припомняме, че в Сената на Съединени американски щати болшинство има Републиканската партия, от която е Тръмп.

" Искам развой ", настоя той, допълвайки: " Искам Адам Шиф да дава показания за разобличителя, който е подправен изобличител. " Той има поради разобличителя от американското разузнаване, чийто отчет за телефонен диалог сред Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски даде началото на следствието за импийчмънт против него.

Наричайки ръководителят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф " вманиачен ", Тръмп добави, че " индивидът, за който най-вече желая да дам показания, е Лъжливия Шиф... и това, което желая да знам най-вече, е за какво той измисли моето изказване? " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР