Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе важни и ползотворни срещи в Румъния

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила и членове на комисията са на двудневно работно посещаване в Румъния.

В рамките на визитата те организираха взаимно съвещание с Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Основни тематики на срещата бяха парламентарното съдействие и Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Заседанието се организира в постройката на Народното събрание в Букурещ през днешния ден. По време на съвещанието ръководителите на двете Комисии подписаха и декларация за съдействие.

36
По-късно Цветанов прове работна среща със заместник-председателя на Камарата на представителите на Румъния Кармен-Илеана Михалеску. В срещата участваха и представители на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание и на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Пред заместник-председателя на Камарата на представителите на Румъния той акцентира, че е значимо след края на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и по време на Румънското председателство да продължим да държим тематиката за нашия район в европейския дневен ред. На собствен ред Михалеску уточни, че като съседи и сътрудници освен на европейско, само че и на евро-арлантическо равнище, двете страни би трябвало да продължат да работят интензивно за общите си ползи.
36
Цветан Цветанов и сътрудниците му от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред посетиха и Центъра за правоприлагане за Югоизточна Европа – SELEC. По време на цялата аудиенция с тях беше ръководителят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар. Пред всички присъстващи Цветанов съобщи, че този център има значима добавена стойност в работата с редица сътрудници от трети страни, които не са членки на Европейски Съюз. Той също по този начин изрази мнение, че центърът способства към европейската сигурност чрез положителните си работни контакти с сътрудници от тези страни.
36
Румъния и България извършват дейно и добросъвестно отговорностите си по защита на външната граница на Европейски Съюз, изпълнили са всички критерии и заслужават да бъдат признати като пълноправни членове на Шенгенското пространство. Около това мнение се сплотиха българските представители и сътрудниците им от Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния по време на визитата си в Генералния инспекторат на Гранична полиция в Румъния. Всички те бяха посрещнати от заместник-директора на Гранична полиция Адриан Попеску. Той направи преглед на активността на Гранична полиция и изясни по какъв начин се ръководи работата на звеното. На собствен ред Цветанов срещна румънските си сътрудници с това по какъв начин България охранява външните си граници, като акцентира, че границата с Турция, която се явява външна граница за целия Европейски Съюз, се охранява чудесно от страната и това го удостоверяват всичките ни европейски сътрудници.
36
Цветан Цветанов има опцията да беседва и с министъра на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан. С него бяха и представители на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, както и ръководителят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар. Министър Дан акцентира значимостта на положителните връзки сред българския и румънския парламент в областта на вътрешните работи. Тя поздрави българските представители за сполучливото протичане на европредседателството и заяви, че част от целите на България ще бъдат продължени от Румъния по време на тяхното председателство.
36
На собствен ред Цветанов разяснява, че като политици е значимо да се пробват да бъдат потребни на практиците в сферата и да се подкрепя тяхната активност посредством политическите решения, с цел да се подсигурява сигурността на жителите. Той благодари на Дорел Къпрар и неговата Комисия за поддръжката им при приемането на процедурните правила за парламентарен надзор на Европол и се ангажира България също да поддържа Румъния в другите конгреси от бранш "Сигурност " по време на тяхното председателство.
44
В рамките на работното си посещаване в Румъния Цветанов се срещна с държавния секретар на Министерството на вътрешните работи на Румъния Нуку Марин. Той увери сътрудника си, че Румъния може да разчита на поддръжката на България с оглед наближаващото председателство на Съвета на Европейски Съюз. Цветанов разяснява, че двете страни могат да си сътрудничат за увеличение на потенциала, а през идващия програмен интервал биха могли дружно да аплайват с планове, свързани с защита на външната граница. Той бе безапелационен, че България и Румъния от дълго време към този момент не се състезават, а работят дружно за общото си присъединение към Шенгенското пространство и добави, че районът е извънредно значим за сигурността на Европа, изключително в подтекста на завръщащите се бойци на ИДИЛ.

По време на визитата си Цветанов посети и Генералния инспекторат на Румънската жандармерия. Той бе посрещнат топло от домакините. Цветанов отбелязва, че с сходни срещи се гради доверие сред представителите на другите институции на двете страни.

По време на срещата Цветанов акцентира, че всички районни начинания и центрове, към които сме страна, са извънредно значими за нас. От румънската страна са го срещнали с активността, отговорностите и качествата на жандармерията, както и с бъдещите й проекти за образования и начинания. Всички присъстващи са се обединили към мнението, че редът и сигурността стоят над политическата принадлежност и по тази причина всички политици би трябвало да работим дружно за спокойствието на жителите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР