Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан
Коментари Харесай

Цветанов подписа обща декларация за сътрудничество с румънската Комисия по отбрана, обществен ред и национална сигурност

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила и ръководителят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния Дорел Къпрар подписаха обща декларация за съдействие, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Това стана по време на взаимно съвещание сред двете Комисии, което се организира в постройката на румънския парламент в Букурещ. Българските депутати са на работно посещаване в северната ни съседка по покана на румънската комисия и нейния ръководител Дорел Къпрар.

Декларацията гласи, че ще се откри непрекъснат работещ механизъм сред двете комисии (C2C), представляващ хоризонтално измерение на двустранното съдействие, което ще усили институционалната успеваемост и ще подкрепи всяка бъдеща обща самодейност. Двете страни се споразумяха да употребяват опциите на ротационното Председателство за усилване на разговора с националните парламенти, с цел да се форсира решението за разширение на Шенгенското пространство.

В документа се споделя още, че в подтекста на ротационното Председателство на Съвета на Европейски Съюз, като част от съответната Тройка, страните дружно ще допринесат за ефикасната интеграция на Западните Балкани в архитектурата на сигурност на Европейски Съюз и за усилване на съдействието им с европейските и евро-атлантически сътрудници.

В декларацията написа още, че двете страни се спогаждат да комбинират механизми на парламентарна дипломация за да призоват европейските заинтригуваните страни, в сходство с правната рамка на Европейски Съюз, да вземат решение по отношение на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР