Председателят на комисията по външни отношения в горната камара на

...
Председателят на комисията по външни отношения в горната камара на
Коментари Харесай

Руски сенатор готов да брани русофилите в България

Председателят на комисията по външни връзки в горната камара на съветския парламент Константин Косачов е угрижен от известията за задържането на дейни последователи на другарските връзки с Русия, заяви ТАСС.
Косачов съобщи, че е подготвен да ги пази, в това число по обществено-политическа линия.

" Крайно тревожни вести идват от България. Поредица арестувания, разпити и обвинявания в " шпионаж " против група дейни последователи на другарските връзки с Русия. Отлично познавам мнозина от тях ", написа във Фейсбук сенаторът.

Той добави, че съветските парламентаристи са постигнали в съдействие с тези хора доста неща по социална линия, в това число в границите на Ливадийския конгрес, проведен всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

" Ще забележим по какъв начин стоят нещата и уверено ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, в случай че е подходящо, юридическа ", акцентира сенаторът.

Косачов добави, че счита да изиска изчерпателни оценки на събитието от интернационалните правозащитници, занимаващи се с " тематиката за пандизчии на съвестта " и от НАТО и Евросъюза, които са съдружници на България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР