Председателят на комисията по регионално развитие (REGI) към Европейския парламент,

...
Председателят на комисията по регионално развитие (REGI) към Европейския парламент,
Коментари Харесай

Регионалната комисия в ЕП и TheMayor.eu ще подкрепят заедно европейските политики

Председателят на комисията по районно развиване (REGI) към Европейския парламент, Юнус Омарие, и създателят на Европейския портал за градове и жители (TheMayor.EU), Боян Томов, разискаха в Брюксел опциите за съдействие сред двете организации.

Двамата показаха готовността си да обединят старания за възстановяване на метода към жителите на Европейски Съюз при обясняването на работата на Съюза и по-специално за приноса му към районното и локално развиване. Те бяха безапелационни, че подчертаването на специфичната роля, която играят кметовете, е жизненоважна и неразделна част от процеса.

Г-н Омарие и господин Томов са единомислещи, че Порталът TheMayor.EU е значим инструмент за поощряване на районните и градските политики на Европейски Съюз, както и за представянето им на по-широка публика от европейски жители, които приказват разнообразни езици, предава Economic.bg. Порталът към този момент има отличен опит в насърчаването на работата на общините и изключително в разпространяването на резултатите от поддръжката, която получават те от Европейския съюз.

Платформата има капацитета с поддръжката на европейските институции да доближи до всички жители в Европейски Съюз и да се утвърди като резистентен инструмент за повишение на осведомеността за поддръжката, която Европейски Съюз дава на локалните администрации.

Комуникация на политиките на Европейски Съюз на локално равнище

Организирането на годишните награди " Кмета на Европа " също беше разисквано на срещата. Целта на тази самодейност е да насърчи сложната и обемна работа на кметовете на европейските градове, които са политиците и ръководещите, най-близо до жителите, и които схващат най-добре техните ежедневни провокации.

Г-н Томов акцентира значимата роля на кметовете за общественото и икономическото развиване на градовете и общините, както и смисъла на обезпечаването на добра връзка и пояснения на политиките, създадени в Брюксел, които въздействат на локалното равнище.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР