Председателят на комисията по плажен футбол Николай Чернев и националният

...
Председателят на комисията по плажен футбол Николай Чернев и националният
Коментари Харесай

Правят стадион с осветление на плажа в Аспарухово

Председателят на комисията по плажен футбол Николай Чернев и националният селекционер и треньор на първенеца МФК Спартак Вн Симеон Христов гостуваха в предаването " Морски гонг " по Дарик радио. Чернев приказва за многото промени, които ще съпътстват идния сезон в плажния футбол.

" На 15 март се събра комисията в София и взехме някои решения, които ще са за положително. Четири кръга ще има за някои от тимовете, ще се играе всеки против всеки. Шампионатът ще започва с кръг в Бургас, ще има след това и в Русе, в София, по-късно финалния кръг ще е във Варна. Съобразили сме се до момента къде има тимове, като естествено да има и терени за плажен футбол. Във Варна със съдействието на шефа на спорта Кристиян Димитров и зам.-кмета на Аспарухово Ивайло Маринов, ще създадем стадион с осветяване и трибуни. Общината ще го употребява и за други типове спорт, ще се товари оптимално. Надяваме се най-късно до края на април да е осъществено. Дори през вчерашния ден имахме диалог с общината. Договорихме се и за по-рано, само че дано да изчакаме да се случат нещата. Има и други трудности, виждате и времето ", разкри Чернев.
Той призна, че интерес от страна на тимове има. " Надявам се измененията, които направихме, и организацията и формата на шампионата, да провокират интерес. Аз още предходната година след края на шампионата вървях персонално в тези четири центъра, срещнах се с представители на тимовете. После се срещнахме в Разград с всички. Интерес има. Да забележим какъв брой публично ще се запишат, само че тимове ще има, дори и нови. Вече ще имат право да вземат участие и футболисти над 16 години, до предишния сезон бе за над 18. Тази година ще се финансира огромна част от бюджета от спонсори, а не толкоз от БФС. Правим и държавно състезание за подрастващи. В четирите центъра да излъчат по два тима, които да играя в пика на лятото финали в Шкорпиловци. Дано и тимове от футзала да се възпламенят по плажния футбол. Има пауза при тях през лятото. Работим чудесно с тях, чуваме се, оказваме помощ си. С ръководителя на Аматьорската футбола лига Румен Вълков имаме извънредно партньорство. Предвиждаме кръговете от държавното състезание да се излъчват онлайн. Всички в комисията по плажен футбол сме съидейници и работим в една посока. Благодаря на всички сътрудници ", сподели Чернев.
" С градските шампионати и държавното състезание, става календарът кондензиран. Това е едно предизвикателство за всички тимове ", разяснява Симеон Христов. Той изрече удовлетворението си от това по какъв начин върви подготовката на МФК Спартак за идното присъединяване в Шампионската лига в Назаре през месец май. " Нови попълнения нямаме. Иван Мартинов и Павел Адамов се възвръщат от травми ", сподели той.
Чернев разяснява и националния тим. " Не би трябвало да се основават непотребни упования към националния тим. Трябва да съобразим календара с тези момчета, които са дилетанти. Все отново работят, спортът е аматьорски. Но ще желаеме да увеличим календара им преди присъединяване в Евролигата. Предвиждаме лагери и мачове с непознати тимове. Искаме да създадем един интернационален шампионат за национални тимове, който да бъде в помощ за нашия тим преди присъединяване в Евролигата ", сподели Чернев.
" Огромно предизвикателство е идният сезон освен за мен, а и за всички, които обичат този спорт. Трябва да се върви напред, да се надгражда. Чакаме календара, да забележим дали ще има международни квалификации. След това ни остава да работим и да пазиме наионалната фланелка ", разяснява селекционерът Христов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР