Председателят на комисията по отбраната на руската Дума Владимир Шаманов

...
Председателят на комисията по отбраната на руската Дума Владимир Шаманов
Коментари Харесай

Москва: Не Русия, а западните провокации са заплаха за Европа

Председателят на комисията по защитата на съветската Дума Владимир Шаманов се срещна с непознати военни аташета и им съобщи, че източникът на новите закани и провокации за европейската сигурност не е Русия, а провокативните дейности на западните страни, написа „ Российская газета “.

Според Шаманов в Източна Европа потенциалът на инфраструктурата на пристанищата и на летищата в НАТО се усилва, както и местата за предпазване на американските тактически нуклеарни оръжия. „ На нашите граници алиансът все по-често организира военни учения. Ако през 2014 година те са 282, то през 2017 година са към този момент 548 “, уточни той.

Шаманов също по този начин напомни и други събития, пораждащи угриженост за Москва. В балтийските страни и в Полша на ротационен принцип се разполагат бронетанкова бригада, както и бригада на армейска авиация на сухопътните сили на Съединени американски щати. В същото време в Полша и Румъния се образува седалище на многонационалните отделения на НАТО. В Норвежко и Баренцово море Пентагонът построява военноморски елементи.

„ Числеността на силите за ранно реагиране на НАТО са се нараснали от 10 000 до 40 000 души. Това не са съветските нормативни документи, това са вашите документи “, обърна се депутатът към задграничните военни дипломати.

Напрежението сред Кремъл и НАТО се усили след анексирането на Крим и спора в Източна Украйна. Съединените американски щати и Европейският съюз постановиха стопански наказания на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР