Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и народни

...
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и народни
Коментари Харесай

Парите за отбрана за 2020 г. са двойно повече от преди четири години

Председателят на Комисията по защита ген. Константин Попов и народни представители от комисията се срещнаха с български и задгранични офицери, бъдещи ръководители на командвания в стратегическите звена за ръководство на защитата и въоръжените сили. Офицерите се образоват в магистърска компетентност „ Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили “ във Военна академия „ Г. С. Раковски “.

По време на срещата ген. Константин Попов поздрави офицерите и ги срещна с главните отговорности на парламентарната Комисия по защита.

"Мога да Ви уверя, че всички народни представители от Комисията по защита ясно осъзнаваме отговорността ни към защитата и въоръжените сили на страната и в работата си се стремим да бъдем диалогични и да реализираме консенсусни решения. От началото на мандата на 44-ото Народно заседание Комисията по защита непроменяемо е една от най-активните, народните представители, включени в нея, направиха изнесени съвещания в поделения на всички типове въоръжени сили на Българската войска ", акцентира ген. Константин Попов. Той означи, че е основна заслугата на народните представители от Комисията по защита за увеличението на средствата, отпускани от държавния бюджет за тази сфера.

Ген. Попов посочи, че бюджетът за защита за 2020 година е два пъти по-голям спрямо този през 2016 година, а средствата, отпуснати за финансови разноски, са три пъти повече. Сред постигнатото от народните представители той уточни и нарастването на заплатите на кадровите военни, като изрази вяра то да бъде осъществено и през 2021 година

Председателят на Комисията по защита изрази своето удовлетворение, че срещите на комисията с офицери, учащи се във Военна академия „ Г. С. Раковски “, се трансформират в традиция. "Винаги се радваме, когато имаме опция да беседваме с български и задгранични офицери, бъдещи ръководители на командвания в стратегическите звена за ръководство на защитата и въоръжените сили ", добави той.

Сред въпросите, които офицерите зададоха на народните представители от Комисията по защита, бяха разисква ли се опция за приемане на напълно нов Закон за защитата и въоръжените сили, по какъв начин се одобряват законодателните промени в областта на защитата и въоръжените сили. Бяха дискутирани и настоящи тематики в региона на националната сигурност и защита.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР