Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното

...
Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев присъства на църковния празник в местността „Аязмото“ край Ахтопол

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание инж. Петър Кънев участва нацърковния празник, който се организира в местността „ Аязмото “ край Ахтопол в навечерието на Деня на св. св. Константин и Елена. Народният представител беше поканен от поданството на Ахтопол и от църковното настоятелство, на което той е член.

Света литургия за празника беше отслужена от агатополски свещеник Йеротей, викарий на Сливенската митрополия.

Архивните данни и разказите на локалните хора сочат, че повече от 100 години хората се събират на това място и почитат светците. През последните няколко години обаче обичаят е бил пресечен.

„ Възобновяването на празника демонстрира, че здравите сили в град Ахтопол са взели връх, че хората от ден на ден ценят традициите и историята на своите родни места. „ разяснява инж. Петър Кънев провеждането на празничния събор. Той пожела здраве и шанс на локалните поданици и на гостите на града.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР