Председателят на Комисията по финансовия пазар и капитала на Латвия

...
Председателят на Комисията по финансовия пазар и капитала на Латвия
Коментари Харесай

Регулатор: Правят се опити да бъде разрушен финансовият сектор на Латвия

Председателят на Комисията по финансовия пазар и капитала на Латвия Петерс Путнинш съобщи през днешния ден в ефира на латвийската телевизия, че сега се вършат опити финансовият бранш на страната да бъде опустошен.

" Не можем да изключим това, тъй като съответстваха доста събития. Засегнати са ползите и на държавната политика, и въпроси, свързани с финансовата система. Една от най-големите банки Ей Би Ел Ви (ABLV Bank) се оказа в доста комплицирано състояние, което недоброжелателите на Латвия могат да употребяват за свои ползи или даже самите те може да са нейни основатели ", сподели Путнинш, представен от ТАСС.

" Трябва да сме доста деликатни. Всички латвийски органи би трябвало да работят дружно, с цел да преодолеем този интервал ", означи шефът на латвийския финансов регулатор.

В петък антикорупционното бюро обискира офиса и дома на централния банкер на Латвия Илмар Римшевич. В събота той се върна в страната и в наличието на неговия юрист бе разпитван до късно през нощта, а по-късно отведен за продължение на следствените дейности. Остана в ареста 48 часа и по-късно бе пуснат под гаранция от 100 000 евро, дадени му от " добър другар " по думите на неговия юрист, напомня ТАСС.

Финансовият министър на Латвия Дана Рейзниеце-Озола прикани Римшевич да подаде оставка до момента в който против него се води следствие по съмнение в корупция.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР