Председателят на Комисията по енергетика и депутат от Продължаваме промяната

...
Председателят на Комисията по енергетика и депутат от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Рибарски коментира исканията на топлофикациите за скок на цените с над 300 %

Председателят на Комисията по енергетика и народен представител от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски разяснява информацията в общественото пространство за претенции на топлофикациите за над 300 % нарастване на цените, каквото има за Велико Търново да вземем за пример.

" КЕВР би трябвало да излезе със мнение по отношение на декларираните цени. Този въпрос беше издигнат и в Комисия, чакаме да излязат с публични мнения дали това са декларираните цени, които те би трябвало да ревизират за аргументация и към този момент да чакаме окончателното им решение ", сподели Рибарски. Той посочи, че Народното събрание е законодателен орган, а крайното решение е на самостоятелния регулатор. На въпрос дали ще извикат на чуване представители на топлофикации в Комисия по енергетика, Рибарски сподели, че ще го направи, в случай че има предпочитание от народните представители.

Рибарски разяснява и аргументите за настояването за огромно повишение на цените. " Има високи цени на природен газ. Знаете топлофикациите главно гориво употребяват природен газ ", регистрира той. Шефът на енергийната комисия разяснява и дали спрените доставки от Русия могат да повлияят на цените на топлинната сила, като уточни, че доставките са заместени с други количества.

Рибарски отговори и на запитване дали ръководещите плануват нови обезщетителни ограничения, в случай че се стигне до фрапантно нарастване. " Компенсаторни ограничения и сега има, не престават стратегиите за компенсиране на небитовите консуматори на ел. сила, топлинната сила за този сезон не е подобен проблем, само че за зимния сезон, ще мислим ", сподели още той.

Шефът на Комисията по енергетика отговори на обвиняванията на ГЕРБ, че се крият желаните цени на топлинната сила и тока. " Независимият регулаторен орган взима решението по кое време да разгласи. Сроковете са ясно избрани ", изясни той. Темата за неоповестените заявки на топлофикациите и ЕРП-ата бе обект на диспути в предишно съвещание на Комисията по енергетика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР