Председателят на комисията на земеделие Пламен Абровски опроверга твърденията на

...
Председателят на комисията на земеделие Пламен Абровски опроверга твърденията на
Коментари Харесай

Проверката на ЕК на Капитан Андреево опровергава твърденията на Христанов и БАБХ


Председателят на комисията на земеделие Пламен Абровски опроверга изказванията на шефа на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министър Иван Христанов по отношение на инспекцията на Европейска комисия на ”Капитан Андреево ” и техните констатации. В пост във Facebook той в детайли изясни:

Гледам какво се приказва д в медиите за одита на Капитан Андреево и откровено се развличам.

Не може да имаш цялата власт над БАБХ, да направиш промени с които да твърдиш, че Държавата си е върнала контрола на границата и да получиш такива убийствени бележки.

Много деликатно се срещнах (неофициално) с констатациите от одита, показани на заключителната среща. С всичките 37 констатации! И съм меко казано покъртен!

Защото за тези, които не знаят, одитите на Европейската комисия имат за цел да ревизират контролните механизми все още на самия одит.

Това значи, че от сряда до петък инспекторите са проверявали новата система на надзор – оная същата, посредством която Държавата към този момент е там, на Капъкуле!

Няма да ви омръзвам, единствено ще посоча една от констатациите:

– Друга изключително сериозна точка (одитора прецизира, че допуска, че този проблем ще бъде частично решен) – става въпрос за потоците на тежкотоварни транспортни средства през граничния надзорен пункт. На хартия всичко наподобява прелестно, само че в реалност цялото място е безусловно задръстено. Изключително малко е мястото, на което тежкотоварните транспортни средства изчакват лабораторните резултати.

Като се има поради, че сега честотата на вземаните проби е много по-ниска от изискуемата, може да се чака, че броя на тези проби ще се усили, т.е. броя на чакащите камиони ще се усили т.е. мястото ще е още по-малко. Пробите се изпращат в София или в чужбина, като е установен случай на изчакване с съвсем 14 дни за резултати.

За констатацията, че има способи за проучване, за които няма акредитация няма да приказвам, само че има и такава.

Какво повече да кажа? Личното ми мнение е, че колкото по-бързо решенията в БАБХ стартират да се вземат от способени и можещи хора – толкоз по-малки ще са вредите за България.

И да – поздравления за ветеринарите на Капитан Андреево – единствената позитивна оценка на одита е за износа на живи животни за Турция. Нещо, което (Слава Богу) управлението на БАБХ не е пипало…

И ще завърша с великия Емил Димитров – “Ти закъсняваш от време на време истино, само че постоянно идваш при нас! ”
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР