Председателят на комисия към Конгреса на САЩ, която води разследването

...
Председателят на комисия към Конгреса на САЩ, която води разследването
Коментари Харесай

Демократите обвиниха Тръмп в нарушаване на клетвата, а републиканците атакуваха импийчмънта

Председателят на комисия към Конгреса на Съединени американски щати, която води следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп упрекна президента, че слага персоналните си ползи пред тези на страната и че е нарушил клетвата си, осведоми " Ройтерс ".

Камарата на представителите на Съединени американски щати стартира да преглежда доказателствата против Тръмп.
 Тръмп отвръща на удара на демократите: Ще спечелим!
Тръмп отвръща на удара на демократите: Ще спечелим!

Добрата вест била, че републиканците в никакъв случай не са били по-обединени

Председателят на Комисията по правни въпроси към долната камара Джералд Надлър съобщи, че има доказателства за осъществени закононарушения от страна на американския водач.

" Доказателствата демонстрират, че Доналд Тръмп, президентът на Съединените американски щати, слага себе си пред страната . Той е нарушил най-основните отговорности към народа. Той наруши клетвата си. Аз ще извърша моята ", сподели Надлър.

Изслушването през днешния ден е основна стъпка преди да бъде взето решение какви обвинявания да бъдат повдигнати, известно като членове за импийчмънт, които евентуално следената от демократите долна камара ще гласоподава преди Коледа.
 Демократите пристъпват към правене на обвинителен акт за импийчмънта на Тръмп
Демократите пристъпват към правене на обвинителен акт за импийчмънта на Тръмп

" Президентът не ни оставя различен избор с изключение на да действаме "

В основата на проблема е дали Тръмп е злоупотребил с властта с натиска си върху Украйна да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който е любимец на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати на изборите 2020.

Комисията по правни въпроси се чака да гласоподава до края на седмицата дали да изпрати публични обвинявания в пленарна зала, което ще докара до неминуем конфликт с Белия дом и републиканците. До момента няма републиканец в Камарата на представителите, който да поддържа импийчмънт на Тръмп.

Преди чуването републиканците сложиха черно-бели лозунги в залата на комисията, с цел да подчертаят, че демократите са на пристрастна задача за премахване на президент , който не е направил нищо нелегално, с цел да бъде отхвърлен от власт.

На един от лозунгите се цитира ръководителят на долната камара Нанси Пелоси, която споделя: " Не можем да приемем втори мандат на Доналд Тръмп ".

" Те обезверено се пробват да провеждат гласоподаване за импийчмънт на този президент ", разгласи републиканцът Дъг Колинс по време на чуването.

Гласуване в долната камара в изгода импийчмънт на Тръмп ще докара до развой в следения от републиканците Сенат, където ще са нужни 2/3 от гласовете на сенаторите, с цел да бъда отхвърлен американският водач. Това е малко евентуално.

Съветникът на Белия дом Келиан Конуей разяснява, че Белият дом не взе участие в процедурата на комисията, тъй като би означавало съдействие в противозаконен развой.

" Няма да свършим мръсната им работа ", сподели тя пред публицисти преди да стартира чуването. " Може би в Сената ще има обективен развой ", на който Белият дом може да взе участие, добави тя.

След седмици на следствие Комисията по правни въпроси се концентрира върху два члена, съгласно които Тръмп е упрекван в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР