Председателят на кипърския парламент Димитрис Силурис е подал оставка, съобщи

...
Председателят на кипърския парламент Димитрис Силурис е подал оставка, съобщи
Коментари Харесай

Председателят на кипърския парламент подаде оставка след корупционен скандал

Председателят на кипърския парламент Димитрис Силурис е подал оставка, заяви в електронното си издание кипърският вестник "Филелефтерос ".

Оставката на Силурис идва след абсурда, който избухна вследствие на репортаж на Ал Джазира, в който Силурис и други кипърски политически фактори беседват с публицисти, които се показват пред тях за медиатори на китайски предприемач, наказан за корупция и пране на пари, който желае да придобие кипърско поданство. Силурис оставя усещането, че дава обещание подпомагане на мнимите медиатори и дава препоръки по какъв начин да бъдат заобиколени законовите спънки.

В оставката си Силурис заявява убеждението си, че по никакъв метод не е нарушил закона, само че се отдръпва, с цел да не даде на никого съображение да твърди, че основава спънки за работата на Народното събрание.

Вчера кипърският основен прокурор разпореди инспекция на разкритията за определяне дали е осъществено наказуемо действие от някой от сниманите кипърски представители, а кипърци се събраха нощес пред Народното събрание на митинг с гледище за секване на корупцията в страната.

След репортажа на Ал Джазира кипърското държавно управление взе решение да приключи програмата "гражданство против вложения " от 1 ноември.

Силурис разгласи през днешния ден, че подава оставка и като народен представител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР