Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния

...
Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния
Коментари Харесай

Нинова очаква ценови шок, БСП щели да действат по друг начин ако управлявали

" Председателят на КЕВР Иван Иванов разгласи желание цената на природния газ да се вдигне с 8%. Това ще докара до нарастване на цените на всички артикули и услуги. През юли токът нарастна с 2%, парното със 7%, а в този момент имаме 8% нарастване на природния газ и това ще се усети най-тежко през зимата. При този предстоящ ценови потрес, е неотложно да се вземат ограничения, с цел да бъдат подкрепени близо 2 млн. българи, които живеят под прага на беднотия от 321 лева ", сподели а ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.

Тя добави, че българските жители доста мъчно ще понесат този ценови потрес. Нинова посочи, че в тази обстановка, държавното управление прави нещо немислимо и доказващо, че страната няма институции, на колене е пред комерсиалните вериги и е тръгнала да им се моли да не усилват цената на хляба. Тя разяснява, че самун се продава в стотици хиляди магазини в цялата страна, а освен в 4-5 търговски вериги в огромните градове. " Това значи ли, че ще вървят да се молят на всички търговци от магазин на магазин? Като нарастне млякото, и за него ли ще вървят да се молят? Това, като се изключи че е антипазарно, антилогично и антиевропейско, потвърждава безсилието и колапса на това държавно управление ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова посочи, че в случай че Българска социалистическа партия е на власт, сега, при този предстоящ ценови потрес, би нараснала броя на фамилиите, които получават помощи за отопление от 204 635 души на 400 000 души. Това число е получено съгласно международния аршин за енергийно безпаричен - в случай че използваш повече от 10% от приходите си за сила. Като друга мярка, която левицата би подхванала, тя уточни и повишение на сумата, която получават тези хора- от 374 лева на 403 лева По пресмятане на специалисти, това е междинната стойност след тези нараствания на енергоносителите- ще коства на бюджета 86 188 000 млн. лева

" Ако управлявахме страната, щяхме да дадем тези пари от остатъка, който е 2 023 800 000 милиарда лева Това не са персонални пари на премиера, макар че години наред ги харчи като такива, за каквото му хрумне ", означи Нинова и акцентира, че най-често те се дават за пътища, които се разрушават или за санирани блокове, които се разпадат, тъй като от там може да се краде, а от обществени помощи- не може.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията продължава да упорства и за диференциран Данък добавена стойност на хляба - от 20% на 5%, което ще бъде към 35 млн. лева по-малко за бюджета, а те ще се компенсират от остатъка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР