Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния

...
Председателят на КЕВР Иван Иванов обяви намерение цената на природния
Коментари Харесай

Нинова:  Очаква се ценови шок. Ако управлявахме ние, щяхме да действаме по друг начин

" Председателят на КЕВР Иван Иванов разгласи желание цената на природния газ да се вдигне с 8%. Това ще докара до нарастване на цените на всички артикули и услуги. През юли токът нарастна с 2%, парното със 7%, а в този момент имаме 8% нарастване на природния газ и това ще се усети най-тежко през зимата. При този предстоящ ценови потрес, е неотложно да се вземат ограничения, с цел да бъдат подпомогнати  близо 2 млн. българи, които живеят под прага на беднотия от 321 лева "   Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Тя добави, че българските жители доста мъчно ще  понесат този ценови потрес. Нинова посочи, че в тази обстановка, държавното управление прави нещо немислимо и доказващо, че страната няма институции, на колене е пред комерсиалните вериги и е тръгнала да им се моли да не усилват цената на хляба. Тя разяснява, че самун се продава в стотици хиляди магазини в цялата страна, а освен в 4-5 търговски вериги в огромните градове. " Това значи ли, че ще вървят да се молят на всички търговци от магазин на магазин?

  Като нарастне млякото, и за него ли ще вървят да се молят? Това, като се изключи че е антипазарно, антилогично и антиевропейско, потвърждава безсилието и колапса на това държавно управление ", съобщи председателят  на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова посочи, че в случай че Българска социалистическа партия е на власт, сега, при този предстоящ ценови потрес,  би нараснала броя на фамилиите, които получават помощи за отопление от 204 635  души на 400 000 души. Това число е получено съгласно международния аршин за енергийно безпаричен - в случай че използваш повече от 10% от приходите си за сила. Като друга мярка, която левицата би подхванала, тя уточни и повишение на сумата, която получават тези хора- от 374 лева на 403 лева По пресмятане на специалисти, това е междинната стойност след тези нараствания на енергоносителите- ще коства на бюджета 86 188 000 млн. лева " Ако управлявахме страната, щяхме да дадем тези пари от остатъка, който е 2 023 800 000 милиарда лева Това не са персонални пари на премиера, макар че години наред ги харчи като такива, за каквото му хрумне ", означи Нинова и акцентира, че най-често те се дават за пътища, които се разрушават или за санирани блокове, които се разпадат, тъй като от там може да се краде, а от обществени помощи- не може.  

 Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията продължава да упорства и за диференциран Данък добавена стойност на хляба - от 20% на 5%, което ще бъде към 35 млн. лева по-малко за бюджета, а те ще се компенсират от остатъка. Корнелия Нинова напомни, че Гинка Върбакова се изтегля от ръководството на слънчевите сдружения, защото Комисия за защита на конкуренцията е спряла договорката за пазаруването на ЧЕЗ поради основаването на централизация. " Изтегляйки се от там, тя желае да преодолее тази централизация и вероятно да кандидатства още веднъж за договорката с ЧЕЗ ", разяснява ръководителят на левицата. Тя изясни, че преди месец, по документално искане на депутати от чешкия парламент, се е състояла среща сред тях и представители на Българска социалистическа партия. " На нея чешките сътрудници депутати ни предоставиха информация за договорката. В резултат на тази информация, поискахме среща с Чешката социалдемократическа партия, която е съуправляващата в Чехия, а ръководителят й е първи вицепремиер и дава отговор за външната политика и Министерство на вътрешните работи ", сподели още Нинова и разясни, гр.София, ул. “Позитано ” 20 тел/факс 8107234 e-mail: [email protected] че Българска социалистическа партия ще изпрати група  от специалисти за желаната среща. Лидерът на левицата сподели, че  когато се върнат представителите на левицата с спомагателна информация към към този момент известната, най-сетне българското общество ще разбере истината - кой купува, защо  купува и по какъв начин ще бъдат наранени близо 3 млн. български жители от тази договорка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР