Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси иска

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси иска
Коментари Харесай

Юрий Тавровски: Тайван. Нанси Пелоси е нетърпелива да легне на амбразурата с гърдите си

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси желае още веднъж да лети до Тайван. През април тя към този момент отиваше на бунтовния китайски остров, само че след известия от китайската преса за заплахата от хвърчене в мощно милитаризирано въздушно пространство, Пелоси незабавно се разболя от Коронавирус.

Но в този момент 82-годишната активистка, която стана по-силна, реши да рискува и да отлети до Тайпе през август. Поне за това писа английският Financial Times.

Все още няма удостоверение от офиса на Пелоси, само че Пекин е приел съществено информацията. Говорителят на външното министерство сподели, че Пелоси е почитан чиновник и нейното посещаване би било " съществено нарушаване на правилото за един Китай и трите взаимни китайско-американски официални съобщения ".

Експерти и публицисти акцентират провокативния темперамент на вероятно посещаване в Тайпе на третия по сан водач на Съединени американски щати. Най-яркият коментар се появи в англоезичния вестник The Global Times. Бившият основен редактор Ху Сиджин предложи да даде на самолета на Пелоси „ почетен конвой “ от бойни самолети на китайските Военновъздушни сили.

Навлизайки надълбоко във въздушното пространство на Тайван и довеждайки американския аероплан до летището, изтребителите ще основат казус, който ще приближи допустимо най-близо до „ алената линия “.

Коментарите в китайската преса повтарят скорошно предизвестие на китайския министър на защитата Уей Фенге, направено на конференция в Сингапур. Той съобщи, че всеки опит за обособяване на Тайван от Китай ще бъде отритнат.

„ Ще се борим без значение от цената. Ще се борим до самия край. Това е единственият избор за Китай ", безапелационен бе той.

Според мен възходящите политически и военни провокации на Америка и нейните съдружници към момента не са предопределени да предизвикат същинска „ специфична военна интервенция “ на Китай против сепаратистите.

Силата на нервите на пекинското управление и изключително на Си Дзинпин е подложена на тестване преди 20-ия конгрес на Комунистическата партия на Китай, плануван за октомври. Това политическо събитие, увенчаващо десетгодишния интервал от ръководството на сегашния водач, има за цел да показва исторически стопански и политически достижения - премахването на бедността, удвояването на Брутният вътрешен продукт и приходите на популацията.

Дори след Конгреса Си Дзинпин ще се опита да ръководи казуса с Тайван с мирни средства, както направи в Хонконг и Синцзян. Американците ще би трябвало да измислят извънредно изобретателни разновидности, с цел да предизвикат Пекин. Ескалацията на военните доставки и визитите на високопоставени фигури не наподобява доста ефикасна.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР