Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън разкритикува

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън разкритикува
Коментари Харесай

The Hill: Републиканците твърдо ще блокират помощта за Украйна

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън разкритикува текста на пакетния законопроект, който планува средства за поддръжка на Украйна, и даде да се разбере, че няма да го подложи на гласоподаване в Камарата на представителите, в случай че мине през Сената, написа The Hill.

" При неналичието на каквито и да било промени в граничната политика от Сената, Камарата ще би трябвало да продължи да работи по тези значими въпроси, както откри за добре. Америка заслужава по-добро от статуквото на Сената “, отсече той.

В изказването си ръководителят разкритикува пакета, че изключва разпореждания за сигурност на границите.

Той означи, че " законопроектът на Сената за задгранична помощ замазва най-належащия проблем ", пред който са изправени Съединените щати.

На 12 февруари Сенатът на Съединени американски щати гласоподава за преустановяване на дебата по текста на пакетния законопроект, който включва средства за поддръжка на Украйна.

По-рано сенаторът демократ Крис Мърфи изрази мнение, че Сенатът дефинитивно ще утвърди плана през първата половина на тази седмица.

Проектът се преглежда без елементи, които се занимават с най-чувствителния въпрос за южната граница, откакто първичният план беше блокиран от републиканците.

Преди гласуването в неделя обаче Доналд Тръмп също се разгласи срещу продължаването на помощта на Съединени американски щати за други страни, с изключение на под формата на заем.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР