Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън

...
Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън
Коментари Харесай

Байдън бе поканен да произнесе на 7 март пред Конгреса годишната Реч за състоянието на Съюза

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън предложения президента на Съединени американски щати Джо Байдън да произнесе на 7 март годишната Реч за положението на Съюза, предадfnd Асошиейтед прес r?JD.

В писмо, изпратено до Белия дом през днешния ден, Джонсън насочи публична покана към Байдън да приказва пред взаимно съвещание на Конгреса. Той съобщи, че кани Байдън " в този миг на огромно предизвикателство за нашата страна ".

Това ще бъде първата Реч за положението на Съюза, на който самият Джонсън ще участва в качеството му на ръководител на Камарата на представителите, който по традиция седи зад и вляво от президента по време на обръщението му към Конгреса.

Тазгодишната тирада ще даде опция на Байдън да изложи по-подробно своята по-широка визия и политически цели в хода на акцията за преизбиране през ноември.

Речта на Байдън е планувана след приключването на няколко сериозни крайни периода за попречване на прекъсването на работата на федералното държавното управление на Съединени американски щати.

Финансирането на федералните организации, които управляват стратегиите за ветерани, както и на превоза, жилищното настаняване, селското стопанство и енергетиката, изтича на 19 януари. Финансирането на останалата част от федералното държавно управление, в това число Пентагона, Държавния департамент и министерството на вътрешна сигурност, ще завърши на 2 февруари.

В миналогодишната си Реч за положението на Съюза Байдън неведнъж съобщи, че ще " довърши работата " по сериозните елементи от програмата си, които са останали незавършени, като да вземем за пример ограничение на разноските за инсулин за всички американци, предприемане на по-агресивни дейности във връзка с изменението на климата, възбрана на така наречен нападателни оръжия и гледище за по-високи налози за корпорациите и богатите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР