Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти и президентът Байдън

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти и президентът Байдън
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти сключи ли тайна сделка с Байдън за Украйна?

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти и президентът Байдън са изправени пред проливен дъжд от въпроси по отношение на това дали са сключили загадка странична договорка по отношение на финансирането на Украйна, откакто Маккарти се насочи към затваряне на държавното управление посредством отпадане на финансирането от сметка за краткосрочни разноски в последната минута през уикенда. Мярката мина в Камарата с поддръжката на всички демократи като се изключи един и загуби гласовете на 90 републиканци.

Респ. Мат Гетц, републиканец от Флорида, който споделя, че възнамерява да подаде предложение за премахване на Маккарти от поста на представител до дни, приказва в залата на Камарата на представителите в понеделник, настоявайки да знае " каква е била тайната странична договорка за Украйна? "

Той упрекна Маккарти, че е „ сключил странична договорка, с цел да внесе украинското законодателство “ в гласуването настрана от законопроекта за краткосрочните разноски.

Самият президент сигурно подхранва концепцията, когато CBS News го попита в неделя: „ Ще можете ли да се доверите на представителя Маккарти, когато пристигна идната договорка? “

“ Току-що направихме един за Украйна “, отговори той. „ Така че ще разберем. “

Премахването на 6 милиарда $ финансиране от Украйна от законопроекта за краткотрайните разноски накара сенатор Майкъл Бенет, демократ от Колорадо, да задържи законопроекта, когато дойде в Сената няколко часа преди прекъсването да влезе в действие, в случай че резолюцията не бъде призната. Той се отдръпна, откакто управлението на Сената разгласява изказване, в което се споделя: „ През идващите седмици чакаме Сенатът да работи, с цел да подсигурява, че държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да дава сериозна и устойчива сигурност и икономическа поддръжка за Украйна. “

Когато Маккарти беше запитан за съществуването на странична договорка в понеделник в Капитолия, той сподели пред кореспонденти: „ Няма странична договорка. “

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер избегна няколко въпроса в понеделник от кореспонденти, търсещи изясненост дали има договорка с Маккарти за скорошно предаване на финансирането на Украйна. Тя уточни, че има " голяма поддръжка " за Украйна в Конгреса и означи, че Маккарти е споделил, че поддържа даването на Украйна на оръжията, от които се нуждае. „ Очакваме той да удържи на думата си за това “, сподели тя.

Но продължаващата поддръжка за Украйна раздели републиканците в Камарата на представителите и предходната седмица спомагателен законопроект за сигурността на Украйна имаше повече съпротива от Републиканската партия, в сравнение с поддръжка, със 117 Републиканците гласоподаваха срещу и 101 гласоподаваха за него.

След събитие в Белия дом в понеделник следобяд кореспонденти зададоха въпроси на президента по отношение на съществуването на договорка за Украйна. Г-н Байдън ги пренебрегва.

Елис Ким и Кристин Браун способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР