Председателят на Камарата на общините на парламента на Канада Антъни

...
Председателят на Камарата на общините на парламента на Канада Антъни
Коментари Харесай

Шефът на Камарата на общините на Канада подаде оставка заради скандала с бившия нацистки военен

Председателят на Камарата на общините на Народното събрание на Канада Антъни Рота подаде оставка поради допускане в пленарната зала на някогашен нацистки боен и отправяне на похвални думи към него, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Инцидентът стана по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Народното събрание на Канада в петък. Тогава измежду гостите в пленарната зала, поканени поради гостуването на Зеленски, беше и украинец, който е бил член на нациските сили.

Към него ръководителят на Камарата на общините Антъни Рота насочи приветствени слова. Но когато се разбра кой е бил този човек, се развихри същински скандал. Реакция имаше и от страна на Русия, а незабавно последваха апели за оставката на Рота.

 

Влиятелни еврейски организации показаха изострен митинг, чуха се и апели за оставката на премиера Джъстин Трюдо. Той се оправда, че няма никаква виновност за организацията на събитието, само че негови съперници показаха, че такова нещо не може да се случи без координиране с кабинета на премиера.

" С натежало сърце аз осведомявам членовете на Народното събрание, че депозирам оставка като ръководител на Камарата на общините ", съобщи Рота и изрази дълбокото си страдание за позволената неточност, визирайки случая с някогашния нацистки боен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР