Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу

...
Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на общините спря втори опит за вот по сделката за Брекзит



Председателят на Камарата на общините на английския парламент Джон Бъркоу осуети опита да английското държавно управление да внесе още веднъж за гласоподаване през вчерашния ден съглашението за Брекзит, контрактувано от премиера Борис Джонсън с Европейски Съюз предходната седмица ( повече за него четете тук ), предадоха международните организации.

Първи опит в тази тенденция бе изработен в събота, само че тогава депутатите одобриха корекция, с която де факто отложиха гласуването по договорката. Правителството изиска през вчерашния ден да се състои нов избор, само че Бъркоу отхвърли с аргумента, че това би представлявало нарушаване на парламентарните правила.

" Сегашната самодейност на държавното управление всъщност повтаря съботната му самодейност, по която Камарата на представителите към този момент се произнесе. Външните условия от събота до момента не са се трансформирали. Имайки поради това, взех решение, че предлагането на държавното управление през днешния ден (вчера - бел. ред.) няма да се разисква, тъй като това би било повтаряне на към този момент извършените диспути и нарушаване на разпоредбите за работа на Народното събрание ", сподели Бъркоу, представен от международните организации.

Този отвод да се провежда нов избор значи, че държавното управление ще би трябвало в този момент да продължи да работи за пробутване в Народното събрание на законодателството, належащо за ратификацията на договорката за Брекзит. Опоненти на Джонсън обаче имат желание да провалят този опит посредством внасяне на ремонти, които ще съсипят контрактуваната от Джонсън с Европейски Съюз договорка, отбелязва " Ройтерс ".

Европарламентът желае да се произнесе финален

Мнозинството в Европейския парламент упорства евродепутатите да се произнесат последни по постигнатите промени в съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Това оповестиха на конференция преди началото на сесията на Екологичен потенциал в Страсбург представители на разнообразни политически групи.

Дневният ред на сесията предвиждаше през днешния ден евродепутатите да обсъдят въпроса и се очакваше те да гласоподават последните текстове. Европейският парламент през днешния ден напомни, че желае да бъде последният във веригата на одобряване на постигнатата договореност, като преди този момент бъде изяснено мнението на болшинството от депутатите в английския парламент.

Европейският парламент е подготвен да свика изключителна сесия идната седмица, с цел да гласоподава новите текстове и в случай че в това време тези текстове са били подкрепени от английските депутати.

По думите на представители на Екологичен потенциал въпросът за свикването на изключителна сесия е чисто политически, а от организационна позиция няма никакви спънки, с цел да бъдат текстовете гласувани преди 31 октомври. Очаква се решението по какъв начин да се работи да бъде взето по-късно довечера на съвещание на управлението на Екологичен потенциал. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (779)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР