Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу възнамерява да попречи

...
Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу възнамерява да попречи
Коментари Харесай

Председателят на парламента в Лондон няма да допусне Джонсън да разпусне депутатите

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу има намерение да попречи на министър-председателя Борис Джонсън да заобиколи английския парламент, с цел да изведе Англия от Европейския съюз, съобщи " Ройтерс ", като се базира на в. " Дейли телеграф ".

Бъркоу съобщи по време на посещаване в Шотландия, че депутатите могат да предотвратят Брекзит без договорка и че той ще се бори " с всички сили " против всеки опит за преустановяване на работата на Народното събрание. " Не може да има обстановка, при която Народното събрание е спрян - ние сме демократично общество ", сподели Бъркоу.

Бившият финансов министър Филип Хамънд изрази убеденост, че Народното събрание може да спре Брекзит без договорка, в случай че хора към Джонсън, които не са депутати, се опитат да наложат сходно решение. Според Хамънд настояванията за унищожаване на защитния механизъм за ирландската граница са част от разрушителна тактика на неназовани съветници на Джонсън, която " неизбежно " насочва Англия към Брекзит без договорка. Тези хора, " които дърпат конците на държавното управление, знаят, че това е искане, което Европейски Съюз не може и няма да одобри ", сподели Хамънд. " Да се слага летвата за договаряния толкоз високо, че ние неизбежно да напуснем без договорка, би било изменничество ", съобщи той пред радио Би Би Си.

По думите му всеки опит за заобикаляне на Народното събрание би вкарал Англия в конституционна рецесия. " Той (Джонсън) би трябвало да послуша Народното събрание, а Народното събрание очевидно се опълчва на излизане без договорка ", сподели Хамънд. " Уверен съм, че Народното събрание има средствата, с които да изрази този мироглед ", съобщи някогашният финансов министър.

Джонсън споделя, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка, само че множеството депутати са срещу това. Те изследват какви парламентарни процедури могат да бъдат употребявани, с цел да се предотврати Брекзит без договорка. През юли беше утвърдено предложение, което да направи по-трудно за Джонсън да наложи излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение.

Премиерът отхвърля да изключи опцията за преустановяване на работата на Камарата на общините, а поддръжниците на Брекзит мощно го предизвикват да направи това, в случай че е належащо, с цел да излизане Англия от Европейски Съюз на 31 октомври. / Българска телеграфна агенция

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (647)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР