Председателят на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов

...
Председателят на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов
Коментари Харесай

"Демократична България" издига арх. Борислав Игнатов за кмет на София

Председателят на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов влиза в борбата за кмет на София от " Демократична България "

© Мария Съботинова Председателят на камарата на архитектите в България Борислав Игнатов е номинацията на " Демократична България " за кмет на София. Кандидатурата му ще бъде публично показана от дясното извънпарламентарно обединяване в четвъртък.

Окончателното решение за издигането на Игнатов беше взето от политическия съвет на трите партии от " Демократична България " - " Да, България ", ДСБ и " Зелено придвижване ", във вторник, като измежду обсъжданите имена за претендент за столичен кмет са били още това на съдията Методи Лалов и на журналиста Милен Цветков.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Подалият оставка арбитър Методи Лалов евентуално ще води листата

Най-вероятно Лалов, който подаде оставка като арбитър в Софийския областен съд, ще оглави листата за общински съветници на " Демократична България ", които съгласно социологическите изследвания са трета политическа мощ в София след ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Това е втората публична номинация за кмет на София. В края на юли от " Спаси София " оповестиха, че един от създателите на неправителствената организация - Борис Бонев, ще се кандидатира за поста. Двете съществени партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия към момента не са оповестили претендентите си като поръчката им е, че ще създадат това при започване на септември. Очаква се ГЕРБ да заложи още веднъж на досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, а от Българска социалистическа партия ще поддържат кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова, която най-вероятно ще се кандидатира като самостоятелна.

Кой е арх. Игнатов

Арх. Борислав Игнатов е архитект с дълготраен интернационален опит в градоустройството и архитектурата. Завършил е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София със компетентност градоустройство.

През 1999-а отпътува за Бостън, Съединени американски щати, където работи за известното архитектурно бюро William Rawn Architects. В средата на 2001-ва година се реалокира в Ню Йорк. Там става проектант в една от най-големите архитектурни компании в света Perkins+Will Architects. Работи по редица огромни планове за лечебни заведения, университети и жилищни здания.

През 2006-та приключва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото завещание. Година по-късно основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009-та година се завръща в България и работи по планове в страната и чужбина.

Арх. Игнатов е притежател на голям брой професионални награди. През 2010 и 2012 година печели огромната на премия на Съюза на архитектите в България, както и на община Варна за достижения в архитектурата.

През 2016 година е определен за ръководител на Камарата на архитектите в България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР