Председателят на израелския парламент (Кнесет) подаде оставка след яростна критика

...
Председателят на израелския парламент (Кнесет) подаде оставка след яростна критика
Коментари Харесай

Ключов съюзник на Нетаняху подаде оставка като председател на Кнесета

Председателят на израелския парламент (Кнесет) подаде оставка след гневна рецензия поради отхвърли му да възобнови работата на законодателния орган, който е затворен от предходната седмица поради възбраната за огромни събирания, до момента в който страната се бори с ковид, оповестяват международни организации.

Действията на Юли Еделщайн, непосредствен съдружник на премиера Бенямин Нетаняху в ръководещата партия " Ликуд ". се осъждат като опит да се отбрани, както и да отбрани министър-председателя.
 Ганц не желае коалиция с Нетаняху, мисли различен сюжет за държавно управление на Израел
Ганц не желае коалиция с Нетаняху, мисли различен сюжет за държавно управление на Израел

Пореден поврат в договарянията за кабинет

Опозиционни депутати упрекнаха Еделщайн в потребление на антидемократични ограничения. Бени Ганц, главният конкурент на Нетаняху, планираше да събере задоволително депутати за отстраняването на Еделщайн и избирането на нов ръководител на Народното събрание тази седмица.

Докато Нетаняху краткотрайно ръководи страната след парламентарните избори на 2 март, партия " Синьо и бяло " на Ганц, както и други парламентарни групи, се сплотиха против Нетаняху и сега имат болшинство от 61 гласа в 120-местния Кнесет.

Ганц желае Кнесетът да проработи, с цел да се одобри законодателство, което може да постави завършек на политическата кариера на 70-годишния министър председател. Предложените от " Синьо и бяло " законопроекти включват ограничение на ръководството на премиера до два мандата и тези, които са съдени, не могат да заемат министерски постове. Нетаняху към този момент четири мандата е министър председател и е изправен пред съда по три случая за корупция.
 Ганц и Нетаняху се договориха за държавно управление
Ганц и Нетаняху се договориха за държавно управление

Нетаняху сподели, че към момента не е подписано съглашение

В понеделник Върховният съд на страната подреди на Еделщайн да свика Народното събрание, само че той отхвърли, което докара до опасения от евентуална конституционна рецесия. На фона на засилващ се напън ръководителят, който заема поста 7 година, направи шокиращо изказване. Той упрекна съда в арогантна интервенция.

Според парламентарните правила оставката на Еделщайн ще влезе в действие след два дни, което евентуално ще докара до отсрочване на политическите борби за идната седмица.
 Ганц с мандат за сформиране на държавно управление
Ганц с мандат за сформиране на държавно управление

Има 28 дни да направи това

В Израел има повече от 2000 случая на ковид и петима умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР