Председателят на “ изпрати писмо до Съвета по електронни медии

...
Председателят на “ изпрати писмо до Съвета по електронни медии
Коментари Харесай

Костадин Костадинов настоява СЕМ да се противопостави на политическия натиск и цензурата в медиите

Председателят на „ “ изпрати писмо до Съвета по електронни медии (СЕМ), с което упорства регулаторният орган да се опълчи на " политическия напън и цензурата в медиите ". Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Писмото на Костадинов е във връзка импортирания през вчерашния ден сигнал до Съвет за електронни медии от петима депутати от 48-ото Народно заседание от парламентарната група на „ Демократична България “ (ДБ) – Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев, в който упорстват за инспекция на държанието на радиоводещия Петър Волгин и наличието на предаването „ Политически НЕкоректно “ по Българското национално радио (БНР). Сигналът на депутатите от Демократична България е заради обява на Волгин в обществените мрежи.

Според тази демонстрация е безапелационна интервенция в публицистичната политика на БНР, опит за ограничение на свободата на словото и за налагане на политическа цензура.

„ Цензурата и натискът над медиите ни слагат на едно от последните места по независимост на словото, за която Вие като регулаторен орган сте длъжни да се борите “, написа в писмото си до Съвет за електронни медии Костадинов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР