Председателят на Института по пътна безопасност /ИПБ/ Богдан Милчев публикува

...
Председателят на Института по пътна безопасност /ИПБ/ Богдан Милчев публикува
Коментари Харесай

Богдан Милчев към министър Шишков: Уплашихте ли се? Кой Ви уплаши?

Председателят на Института по пътна сигурност /ИПБ/ Богдан Милчев разгласява отворено писмо до служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков във Фейсбук. В него той написа:

„ Обръщаме се към Вас посредством медиите, защото Вие избрахте този метод на връзка, с цел да откажете да участвате в дебат „ Истината за българските пътища “ с уважаваните от Вас някогашни министри: Николай Нанков, арх. Виолета Комитова и Гроздан Караджов.

Уплашихте ли се? Кой Ви уплаши?

На 28 февруари 2023 година Вие персонално потвърдихте присъединяване в диспута с думите: „ Ще дойда, нека и другите да дойдат “. На 28 февруари 2023 година няма по какъв начин да не сте знаели, че „ от 3 март 2023 година ние сме в предизборна акция “! Няма миг, в който присъединяване в обществена полемика на разположение, заемащо висша обществена служба, каквото сте Вие, да „ не е удачно “. Няма миг, в който казването на истината да „ не е удачно “!

Нещо повече – точно по време на предизборна акция е освен „ удачно “, само че и извънредно значимо, българските жители да узнаят „ Истината за българските пътища “, тъй като точно на тези пътища от години се случват тежки пътнотранспортни катастрофи. Нима за Вас намесата за избавяне на човешки животи не е по-важна от ненамесата „ в изборите и акцията “, с цел да не повлияете на присъединяване на някой претендент за народен представител?

Какво се случи през последните няколко дни, че се уплашихте от присъединяване в полемиката? Възможно ли е карцерът на притежателя на една от най-големите български пътно строителни компании господин Велико Желев да е същинската причина за отхвърли Ви? От една страна не отказвате медийни участия, с цел да обяснявате по какъв начин този арест няма нищо общо с Вас, само че от друга се страхувате да се изправите лице в лице с Вашите прародители и се страхувате да отговорите на въпросите на гражданско съдружие, което от години има една задача – „ Мисия безвредни пътища “. Защо? Арх. Шишков, няма да Ви позволим да се скриете! Дължите на българските жители отговори на доста въпроси. Въпреки отхвърли Ви, ние Ви ги задаваме. Именно поради отхвърли Ви, призоваваме самостоятелните медии да Ви ги задават, до момента в който не отговорите на тях.

  1. Защо разрешихте потреблението на тунела „ Витиня “ (лява тръба) преди да бъде назначена комисия, която да одобри осъществените строителни действия?
  2. Защо разплатихте стотици милиони левове за осъществени действия на компании на без да извършите нито една инспекция, в това число и посредством взимане на ядки от пътищата, ремонтирани от тези компании?
  3. Колко срещи сте имали в Министерство на регионалното развитие с господин Велико Желев и какви въпроси сте обсъждали?
  4. Защо през м. август 2022 година не разрешихте на специалисти на Института за пътна сигурност да вземат проби от четири прави (магистрала „ Европа “, лот 1 на автомагистрала „ Хемус “, пътя Ботевград-Видин и автомагистрала „ Тракия “)?
  5. Защо ръководеното от Вас Министерство на регионалното развитие продължава да работи непрозрачно, макар даденото от Вас през м. август 2022 година заричане да извършите обществени всички възлагания по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата?
  6. Защо допускате да продължава порочната процедура да се изплащат задатъци на компании, които се проверяват от Министерство на вътрешните работи за получени задатъци за автомагистрала „ Хемус “?
  7. Какво в действителност са финансирали българските данъкоплатци посредством бюджета на АПИ за 2022 година (около 2,5 милиарда лв., регистрирани като главен ремонт на едвам 7 км. третокласен път)?
  8. Защо при така наречен Ваши инспекции се вземат проби от пътища, които са строени преди 7-10 години, а не от пътища, които са в гаранция?

Уважаеми арх. Шишков,

Отказът Ви да участвате в диспута, самичък по себе си, дава отговор на доста от въпросите. Отказът Ви обаче няма да откаже Института за пътна сигурност да продължи да Ви задава явно неуместните за Вас въпроси и няма да ни откаже да продължим да се противопоставяме на корупционните процеси в Министерство на регионалното развитие, водещи до разпад на българските пътища, а от там и до загубата на стотици животи. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР