Председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов предложи партийната субсидия

...
Председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов предложи партийната субсидия
Коментари Харесай

Михаил Константинов предлага партийната субсидия да е 1% от минималната заплата

Председателят на "Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов предложи партийната дотация да бъде на стойност 1% от минималната работна заплата. По думите му в началото въведеното държавно финансиране на партиите е било тъкмо толкоз. Според него и в този момент би трябвало да бъде по този начин, а не да се вземат "конюнктурни решения ". "Това е 6 лв., също така има логичност ", пресметна Константинов.

Според него решението за 8 лв. дотация е взето от две парламентарни групи, които "очевидно са се споразумели ". "Точно това обаче не оказа помощ за повишение на тяхната известност, по-скоро имаше отрицателен резултат ", сподели още той. Професорът посъветва политиците да бъдат деликатни, защото те постоянно са на косъм от злополука. Все отново мнението му е, че предварителни парламентарни избори няма да има.

"Основната опозиционна мощ занапред ще взема решение вътрешни проблеми. Българската история познава включването и на нови политически играчи, само че те стоят по един-два сезона и изчезват ", означи пред Би Ти Ви ръководителят на "Информационно обслужване ".

"Първите избори, които ни предстоят, са парламентарните през март 2021 година При тях се вършат два избора – има партия, има и преференция за съответната листа. Там машинното гласоподаване сме го виждали. Моето безпокойство беше да не въведем образователно-компютърен ценз. Ако се направи хубава акция и всички се научат, дано да опитаме ", сподели математикът във връзка провелата се среща сред президента и представители на ЦИК, политолози и социолози. На срещата президентът Румен Радев прикани да се употребява машинното гласоподаване като метод да се избегне казусът с недействителните бюлетини.

Константинов счита, че локалните избори били на доста положително равнище. Жалбите и недоволствата, по думите му, са два пъти по-малко спрямо предходни избори. Той уточни, че преди всичко би трябвало да се разбере за какво са се получили недействителните гласове при общинските съветници, с цел да могат да се предложат ограничения против това.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР