Председателят на Групата за приятелство с Република Турция в Народното

...
Председателят на Групата за приятелство с Република Турция в Народното
Коментари Харесай

Пеевски на втора среща с турския министър на външните работи Хакан Фидан

Председателят на Групата за другарство с Република Турция в Народното събрание Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан в Народното събрание.

На срещата бяха разисквани взаимоотношенията на добросъседство и съдействие сред двете страни и икономическите, обществените и културни връзки сред народите на България и Турция, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи изрази своята подготвеност за поощряване на съдействието сред двете страни и взаимна поддръжка. България твърдо застава и поддържа пътя на Турция към Европейски Съюз и подобряването на партньорството в НАТО, сподели Пеевски.

Основна тематика на срещата бе увеличение на общия стокообмен сред двете страни, като задачата е да доближи над 10 милиарда $ годишно.

Пеевски акцентира, че Движение за права и свободи е най-толерантната партия в България и удостовери, че ще продължи да работи за възстановяване на добросъседските връзки.

Припомняме, че по-рано през днешния ден турският министър бе посрещнат от Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров в посолството на Турция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР