Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент

...
Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент
Коментари Харесай

ЕНП иска да се разследва задържането на Борисов

Председателят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер изиска следствие на задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Искането става единствено два дни откакто групата на ЕНП изпрати незабавна задача за определяне на обстоятелствата в София след задържането на някогашния министър-председател на България и водач на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Вебер назначи Моника Холмайер, ръководител на Комисията по бюджетен надзор на Екологичен потенциал, и Джерон Ленерс, представител на Групата на ЕНП в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал, да вземат участие в задачата в България. Двамата евродепутати желаеха срещи с ангажираните страни, сред тях българския министър-председател, министъра на вътрешните работи и кабинета на основния прокурор на България.

„ През миналата седмица видяхме, че лидер на опозицията беше похитен за няколко дни. Нямаше правосъдно решение, а единствено решение на политик, на вътрешния министър. В същото време съдът реши, че тези дейности не отговорят на върховенството на закона. Затова съгласно нас може да има нарушаване на механизма за господство на закона”, сподели през днешния ден Вебер и добави: „ Ние желаеме да се борим с корупцията, само че това би трябвало да става при съблюдаване на правилата на върховенството на закона. В България бе позволено нарушаване и това би трябвало да се разследва”, сподели още ръководителят на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

Днес Вебер взе участие в дебата в Европейския парламент преди съвещанието на Европейския съвет тази седмица за съветската експанзия против Украйна. Трябва да се уверим, че глобите в действителност нараняват режима на Путин и че украинският народ получава цялата нужна поддръжка, сподели Вебер при започване на дебата. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР