Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер

...
Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер
Коментари Харесай

ГЕРБ ангажира Манфред Вебер да наблюдава върховенството на закона у нас

Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер се е заел със сигналите на ГЕРБ за тормоз и нарушение на правата на индивида, в това число политическите, в България.

Днес Вебер се е срещнал с членовете на ГЕРБ - Кърджали Хюсеин Садък и Митко Хатибов, които са били арестувани непозволено по време на последната предизборна акция, след което са и осъдили Министерство на вътрешните работи. В срещата е взела присъединяване и ръководителят на 44-тото Народно заседание и член на ИК на ГЕРБ Цвета Караянчева и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов.

Представителите на ГЕРБ - Кърджали срещнаха Манфред Вебер по какъв начин са били задържани показно пред съгражданите си без да са направили никакви нарушавания. Задържането им е в резултат само на анонимни доноси, настояват те, а невинността им е била доказана от българския съд.

Разтревожени сме от развиването на обстановката в България. Очевидно е, че нещата са отвън надзор. Европейски Съюз би трябвало да се вгледа по-внимателно в спазването на върховенството на закона в България и ЕНП ще се заеме с тази задача, декларира Манфред Вебер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР