Председателят на групата на ЕНП поздрави премиера Бойко Борисов за

...
Председателят на групата на ЕНП поздрави премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Вебер за падането на мониторинга: Добра работа на Бойко Борисов

Председателят на групата на ЕНП поздрави премиера Бойко Борисов за положителната работа и промените в правосъдната система, битката с корупцията и битката с проведената престъпност.

В профила си в обществената мрежа Туитър той дефинира рухването на мониторинга на Европейската комисия за България като добра вест за цялата група на Европейската национална партия.

"Още положителни вести през днешния ден за групата на ЕНП. България може да напусне Механизма за съдействието и инспекция във връзка с правосъдната промяна, битката с корупцията и битката с проведената престъпност. Добра работа на Бойко Борисов”, написа Вебер.

More good news today for the @EPPGroup: #Bulgaria can leave the CVM-mechanism on judicial reform, the fight against corruption and tackling organised crime. Good work by @BoykoBorissov
— Manfred Weber (@ManfredWeber) October 22, 2019
Сега краят на мониторинга би трябвало да бъде утвърден и от Европейският съвет.

Преди да вземе публично решение за преустановяване на механизма Комисията ще показа днешните доклади на Европейския съвет и Европарламента и откакто се запознае с техните бележки, ще вземе финално решение за преустановяване на инспекцията.

Мониторингът съпътства участието на България и Румъния от 12 години насам. Двете страни бяха единствените членки на Общността, сложени под такова наблюдаване. Целта му беше да подкрепя правосъдната промяна, спазването на върховенството на закона и битката против корупцията.

Миналата година Европейска комисия излезе единствено с три рекомендации към България и се надяваше страната ни да ги извърши. Тогава бе изказано съмнение, че тазгодишният, 18-и следващ отчет ще бъде последният.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР