Председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова внесе законопроект

...
Председателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова внесе законопроект
Коментари Харесай

Манолова внесе законопроекта за колекторите. Иска спиране на тормоза на задлъжнели граждани

Председателят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова внесе законопроект за регламентиране на колекторските компании.

Той променя и добавя шест свързани закона, сред които тези за отбрана на потребителите, потребителския заем, кредитните институции, електронните известия. Законодателните промени са адресирани до премиера и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов, до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и до народните представители от всички парламентарни групи, с цел да влезе законът незабавно, в законодателната стратегия на 44-тото Народно заседание.

" Колекторските компании са единствените в България, които въртят бизнес за милиарди. Затова внасяме законопроект, който да сътвори законов правилник в активността на колекторските компании и да да даде глътка въздух на българските жители. Подаряваме този законопроект, който ще постави юзди на колекторските компании, на премиера Борисов. Даваме му го като началник на най-голямата партия. Нека всички парламентарни групи да се обединят и да покажат, че стоят на страната ана жителите.

Искаме да се сътвори един указател за колекторските компании, те би трябвало да дават отговор на избрани условия, едно от които е 500 000 лв. капитал. По този метод ще има и контролни органи, които да наблюдават за работата на събирачите на задължения. Възлагаме тази задача на КЗП, министъра на стопанската система, на Българска народна банка, в случаи, в които става дума за финансови институции. Ако става дума за купени заеми на жители към банки, за лизинги, за бързи заеми, контролът да се реализира и от Българска народна банка ", сподели Манолова пред публицисти.

" Предлагаме да има и правила, по които един колектор може да събира отговорности, които е купил. Да е неразрешено да тормози, да тормози, да принуждава жителите да му заплащат, възбрана да го търси на работното място, с цел да не го дискредитира пред работодателите и сътрудниците му. Да не торзоми съседите му. Да се свързва с него само по телефон, само че не повече от един път на три дни, както и да не му звъни през нощта. Да има тежки глоби, огромни финансови наказания. Забраняваме на Топлофикация, ВИК-та, на енергоразпределителни сдружения да продават отговорностите на своите клиенти. Единствено в случаите, в които жителя се е съгласил категорично документално отговорностите му да бъдат събирани от колектор, единствено тогава ще могат събирачите да събират отговорности, които са купили. Колекторът, който ще събира, би трябвало да бъде категорично посочен в контракта, да го има в единния указател, да дава отговор на всички правила и да предстои на надзор. Първоначалният заемодател, в случай че трансферира задължението на колектор, е задължен първо да уведоми жителя на кой колектор го е трансферирал - какъв е размера на дълга, какъв брой към този момент е платено и така нататък Първоначалният заемодател също би трябвало да предложи на жителя самичък да си откупи дълга, тъй като когато става дума за отговорности от 15-20-50 лв. човек ще избира да си заплати. Забраняваме и прехвърлянето на втори, трети и идващ колектор. Освен това забраняваме на колектора да си начислява спомагателни такси, а единствено главницата ", изясни тя.



" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да пр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР