Председателят на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов

...
Председателят на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Ще поискам оставката на Нинова и ръководството на БСП

Председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия във Варна Борислав Гуцанов разяснява изборните резултати в ефира на Българска национална телевизия. Той бе безапелационен, че на първото съвещание на Националния съвет на партията ще изиска оставката на управлението на левицата.

" На втория тур градската организация, която единствена има право да взима решения, взе решение да поддържа Костадин Костадинов. Така, както е решението на Националния съвет и по този начин както и Корнелия Нинова приканва - да се гласоподава против всеки един претендент на ГЕРБ. И да вършим такива обединения, такива обединявания, които само изключват политическа партия ГЕРБ. Защо имаше конференция, дадена от нашите двама народни представители, това е една друга тематика, която аз считам, че демонстрира много ясно дали в действителност " Позитано " 20 искаше Варна да бъде извоювана или имаше някакви други подмолни сделки.

Защото аз считам, че Варна имаше неповторим късмет да промени своето ръководство и то мощно се видя след евроопейските избори. А за какво към този момент " Позитано 20 " се намесиха, това към този момент е една тематика, която аз считам, че би трябвало да обсъдим на първия Национален съвет и аз ще желая още там отговорност от ръководителя на партията, от управлението - т.е. оставка за това, което се случи във Варна.

А считам, че и неубедителните резултати, които се обрисуват, също ще дадат съображение да се разяснява какво е бъдещето на Българска социалистическа партия. Кой носи тази отговорност за големите вътрешни напрежения, които имаме и дали един ръководител на партията не би трябвало да бъде обединител, или той се яви като разединител вътре в Българска социалистическа партия? Защото аз мисля, че ние имахме неповторими шансове - и след президентските избори да спечелим парламентарните. Да, повишихме два пъти своя брой на народните представители, само че спечелихме ли изборите?

Европейските избори - при всички тези кавги, които тресяха главния ни политически съперник партия ГЕРБ, да, увеличихме резултата, само че спечелихме ли изборите? Да, предният път сме изгубили с 5:0, на футболен език, в този момент загубихме с 4:0, само че резултатът не е ли еднакъв? Както и на локалните избори - огромна част от вашите фенове си спомнят алените карти в ефир, само че в този момент такава ли е картата - алена ли е? ", сподели Гуцанов.

" Да, борим се в четири региона, имахме добър резултат и на първи ттур, само че дано да забележим от кое място тръгнахме след европейските избори. Разликата сред нас и ГЕРБ беше 6000 гласа, до момента в който след визитата на ръководителя на партията сега ние загубихме 5500 гласа още на първи тур за листа на общински съветници, а ГЕРБ увеличи своя резултат с близо 5000 гласа. Тоест - получи се още веднъж това разминаване. И аз по тази причина споделям, че доста въпроси стартират да се задават. Дали в действителност желаеме да победим ГЕРБ непременно или има други сделки?

Само споделям и отбелязвам неща, които се разясняват в общественото пространство. Дали е по този начин или не -, не знам. Ще бъде обсъждано на първия Национален съвет и аз дублирам - там ще желая отговори и оставка от управлението на партията. Не може по този метод да продължава Българска социалистическа партия. Не може една 128-годишна партия да споделяме, че се връщаме в локалната власт.

Дай Боже, да бъдат 4 или 5 регионални града, само че това ли е Българска социалистическа партия? Аз мисля, че други би трябвало да бъдат задачите на Българска социалистическа партия и друга би трябвало да бъде летвата. В край сметка една политическа партия съществува, с цел да може да отбрани своята стратегия. За да може тази стратегия да стане действителност в ръководството на страната ", приключи той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР