Председателят на германския парламент Волфганг Шойбле се обяви срещу призива

...
Председателят на германския парламент Волфганг Шойбле се обяви срещу призива
Коментари Харесай

Шойбле категорично против Съединени щати на Европа


Председателят на немския парламент Волфганг Шойбле се разгласи против апела на водача на социалдемократите Мартин Шулц за основаването на Съединени щати на Европа в околните години. Бившият финансов министър и един от най-влиятелните политици в консервативния Християн-демократически съюз (ХДС) на канцлерката Ангела Мрекел, призна нуждата от „ по-силна Европа “, само че е песимистичен към предлагането на политическия си конкурент Мартин Шулц, съобщи БГНЕС.

В изявление за берлинския вестник „ Тагесшпигел ам зонтаг “ Шойбле посочи, че е най-хубавият метод да създадем Европа по-силна е да се откри верния път за интеграцията. „ Да се желае основаването на Съединени щати на Европа идващите пет години, а тези, които не вървят с нас, да бъдат изхвърлени, наподобява късогледо, меко казано “, акцентира Шойбле. Той също означи, че във времена на бърза смяна хората " явно имат потребност да се придържат към част от личните си национални обичаи и би било неправилно да бъдат лишава от възприятието за сигурност и връзка със личните си народи ".

Шойбле добави, че избира ограниченията на френския президент Еманюел Макрон: " Те не са ориентирани към институционално преструктуриране на Европейски Съюз, а са по-скоро опит да се върви напред, без да се постанова смяна на контракта на Европейски Съюз ".

Лидерът на Бундестага се опълчи против прекъсването на европейската интеграция, отбелязвайки, че има доста други въпроси, изискващи вниманието на Европа, в това число миграционната политика, данъчната политика на Съединени американски щати, провокациите в Африка и пазарната глобализация. " Светът не ни разрешава да си почиваме. Винаги е рисково да си почиваш по времена спокойни и стопански положителни времена “, сподели още Шойбле.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР