Председателят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде

...
Председателят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде
Коментари Харесай

Лидерът на партията на Меркел ще е новият министър на отбраната

Председателят на немския Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер ще бъде назначена през днешния ден за министър на защитата на Германия.

Това се показва в прессъобщение на администрацията на президента на Германия, публикувано късно нощес, предадоха организациите ДПА и ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Досегашният министър на защитата Усрула фон дер Лайен бе определена през вчерашния ден за ръководител на Европейската комисия за интервала 2019-2024 година

Крамп-Каренбауер оглави ХДС през декември 2018 година, заменяйки на този пост Ангела Меркел. По-рано, разяснявайки опцията да стане министър, тя бе споделила, че избира да се концентрира върху работата в партията. " Все още има доста за извършване в ХДС, " бе коментарът ѝ преди две седмици за в. " Билд ".

Изненадващото за някои немски медии решение разгневи опозицията - зелени и либерали предизвестиха, че назначението ѝ още веднъж демонстрира липса на интерес на държавното управление да се решат проблемите в Бундесвера.

Крамп-Каренбауер, която бе посочвана като възможна наследничка на Меркел отпред на Германия, ще встъпи в служба в 12 ч. българско време през днешния ден, на 65-ия рожден ден на канцлера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР