Председателят на ГЕРБ отхвърли изпреварващо идеите на Асен Василев за

...
Председателят на ГЕРБ отхвърли изпреварващо идеите на Асен Василев за
Коментари Харесай

Борисов отряза Асен Василев за ДДС на ресторантьорите и сигналите за укрити данъци

Председателят на ГЕРБ отхвърли изпреварващо концепциите на Асен Василев за възобновяване на 20% Данък добавена стойност за ресторантьорите и за схемата с бонуси за хора, сигнализиращи за неплатени налози на компании.

Борисов по този начин и не изясни за какво 3 години след Covid-пандемията страната би трябвало да продължава да събира по-нисък Данък добавена стойност от заведенията, само че загатна, че противоепидемичните ограничения можело още веднъж да се върнат, а браншът " безусловно беше размазан " от локдауна при неговото ръководство през 2020.

Той беше много по-критичен против предлагането за финансов тласък на хора, които подават сигнали за укрити налози, акцизи, осигуровки и други отговорности към бюджета.

" Никой не е приказвал с най-голямата парламентарна група за сходно нещо. С връщането на Държавна сигурност в София, бонус-донос си върви като нещо напълно действително, тъй като Държавна сигурност без доноси не могат да съществува. Някой би трябвало да донася, да клюки, да пуска сигнали, за което да получава пари - агентурни, най-вероятно ", разгласи Борисов с намек към фамилното минало на претендента на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев.

" Отиваш и даваш сигнали за 100 компании, по Търговския указател си избираш и даваш. Все за една ще намерят и отиваш да си вземеш парите. Такива авангардни оферти е хубаво да се обсъдят с некоалиционните сътрудници, с цел да не се постанова да ги разясняваме постфактум. Няма да ги подкрепим. След като внуците на Държавна сигурност ръководят, доносите са " храната ", материята, от която живеят ", беше коментарът му.

В същото време, Борисов разгласи, че ръководещото болшинство остава " доста устойчиво ", като даде за образец поддръжката за " младежката фантазия " на Кирил Петков за отбрана на три плажа Корал, Иракли и Карадере от застрояване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР