Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов участва

...
Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов участва
Коментари Харесай

Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на върха на Европейската народна партия

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов взе участие през днешния ден във видеоконферентна Среща на върха на Европейската национална партия. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Държавните и държавни ръководители и партийните водачи от ЕНП от всички държави-членки разговаряха няколко часа преди съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира по-късно през днешния ден. Лидерите от ЕНП дискутираха методите за превъзмогване на политическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19.

По време на своето изявление българският министър председател Бойко Борисов подчертава върху нуждата от намирането на лекарство и ваксина против ковид. „ Единственият метод обстановката по света да се възстановява е създаването на лекарство и ваксина. Този развой обаче е дълъг и е значимо всички страни, както и самият Европейски съюз, да влагаме в разработки. Само по този начин ще можем да се оправим с рецесията “, съобщи министър председателят.

Пред своите сътрудници от Европейската национална партия ръководителят на ГЕРБ посочи навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на ковид, които България вкара. „ Още на 26 февруари с моя заповед бе основан Национален действен щаб, който да кооординира дейностите на способените държавни органи за битка с COVID-19. Обяснихме на българските жители нуждата от спазването на физическа отдалеченост и дисциплинираност. Навременно взетите ограничения и прецизното им съблюдаване дадоха резултат и сега България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в Европейски Съюз “, сподели още Бойко Борисов.
Според министър-председателя на България прекомерно бързото отхлабване на противоепидемиологичните ограничения може да докара до появяването на нова вълна от болни и умряли, което на собствен ред би обезсмислило прецизното съблюдаване на ограничавания от жителите до този миг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР