Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска

...
Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска
Коментари Харесай

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов изиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов. Решението е взето след среща на Борисов с регионалните координатори на партията.

По време на съвещанието координаторите на партията желаеха от Борисов освобождението на тримата министри с претекста – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски. Според регионалните координатори ГЕРБ несправедливо търпи негативи поради спекулациите в обвързване с Движение за права и свободи.

От ГЕРБ декларират, че партията прави оценка високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова непоклатимост.

По време на срещата е дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието управление Министерство на вътрешните работи означи положителни резултати в битката с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на опиати. Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за нарастването на задграничните вложения в България.

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на стопанската система Емил Караниколов заявиха пред премиера Бойко Борисов подготвеност да подават своите оставки неотложно, оповестиха от Министерския съвет. Тримата министри ще входират съответните документи за това още на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР