Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова президента Румен Радев да

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призова президента Румен Радев да
Коментари Харесай

Борисов призова Радев да пусне по-бързо промените в газовата такса заради Шенген

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов прикани президента Румен Радев да обнародва по-бързо измененията, с които беше анулирана таксата за преноса на съветски газ през България.

Редакцията беше направена на изключителното съвещание на Народното събрание в понеделник и е значим ход за договарянето на унгарската позиция в поддръжка на влизането на България в Шенген.

" Има една тематика, която президентът Радев се надявам да реши бързо – това е таксата за " Балкански поток ". В Унгария чакат обнародването в държавен вестник, при нас мина на две четения, апелирам го президентът да подпише ", сподели Борисов в Народното събрание.

Газовата такса беше въведена единствено преди два месеца от болшинството като алтернатива за събиране на повече доходи от " Газпром " поради преноса на гориво през българската газова мрежа към Сърбия и Унгария.

Вместо да проработи на процедура - тя докара до напрежение в връзките с двете страни, като Унгария даже заплаши да наложи несъгласие на българското присъединение към Шенген.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР