Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е призован днес в Софийската

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е призован днес в Софийската
Коментари Харесай

Борисов в прокуратурата за „Барселонагейт“

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е свикан през днешния ден в Софийската градска прокуратурата по така наречен дело „ Барселонагейт “ и във Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист.

За призовките заяви самият Борисов на брифинг в понеделник.

Малко преди този момент, основният прокурор Иван Гешев, в близо двучасова медийна изява, излъчи запис на собствен диалог с Йордан Стоев от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

В този диалог се твърди, че Борисов стои в основата на настояването за премахване на Гешев.

„ В бързината са ми изпратили две призовки едновременно. На 2 разнообразни места в един и същи ден! Казвам го, с цел да се майтапя, само че това е реалност. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „ Не се е явил, би трябвало да арестуват “ или по какъв начин. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи? “ – разяснява двете призовки водачът на ГЕРБ.

Призовка да дава пояснения във Върховната касационна прокуратура за през днешния ден има и Георги Кузманов, който се е подписал и в двете претенции на членове на Прокурорската гилдия за предварително преустановяване мандата на основния прокурор. По думите на Кузманов и други от подписалите се са получили призовки.

Аз считам, че ние сме се извърши отговорностите по този начин, както законът го изисква от нас. Това какво той подхваща като дейности може да е друго съображение за друго искане за преустановяване предварително на неговия мандат, в случай че продължава да уронва престижа на правосъдната власт. Не е добре, че биваме заплашвани тези, които сме си разрешили, съгласно него, да задвижим процедурата за преценка налице ли е основателност за предварителното му освобождение, смята Кузманов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР