Председателят на френския парламент и близък съюзник на френския президент

...
Председателят на френския парламент и близък съюзник на френския президент
Коментари Харесай

Френското правосъдие пак подгони председателя на френския парламент

Председателят на френския парламент и непосредствен съдружник на френския президент Еманюел Макрон е разследван за финансови злоупотреби.
Преди от Народното събрание да разгласят публично за почналото следствие, Ришар Феран беше разпитван четири часа в град Лил, написа локалния вестник " Ла Воа дю Норд ".
Според пресата, нарушаванията са направени, когато Ришар Феран е бил шеф на компания за медицински застраховки. През 2011 година той оказал помощ на партньорката си да се облагодетелства финансово, като компанията наела парцел от нея.
Сътрудник на Феран твърди, че обвиняванията са същите, които бяха отправени против него през 2017 година, само че в този момент обвинителите ги внесли в друга районна прокуратура. Случаят с наема за партньорката на Ришар Феран беше открит и даден за следствие от борещата се с корупцията група " Антикор ".
" Същите обстоятелства, без нови детайли и от същия ищец ", сподели сътрудникът на ръководителя на Националното заседание.
Миналата седмица френското списание " Льо Канар Ошене " написа, че през 2014 година Феран е наел сина си като асистент в Народното събрание. Политикът сподели, че става дума за незначителна работа, която е траяла напълно малко.
По френските закони, започването на публично следствие значи, че има " съществени или поредни доказателства ", които сочат към евентуално присъединяване в закононарушение. Това е една от стъпките преди правосъдно дело, само че доста такива следствия не приключват с каузи и биват спирани, преди да стигнат до съда.
Ришар Феран написа в послание, че ще употребява съответните процедури да се отбрани, че не е направил нищо неправилно и има вяра, че следствието ще бъде спряно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР